Avem constructor!

Gaia Project S.R.L.

De la începutul lunii octombrie 2018 avem constructor – Gaia Project S.R.L. – o echipă tânără și entuziasmată de acest proiect. Detalii de contact pe http://gaia-project.ro.

Din păcate acest constructor, Gaia Project S.R.L. {aici, aici, numele administratorului poate fi găsit aici, aici, folosind Google Search (cache) sau de la Registrul Comerțului prin certificatul constatator sau solicitare de informare pentru CIF/CUI 36241450, care poate fi obținută de oricine dorește, contra cost, de la https://portal.onrc.ro/}, nu și-a respectat condițiile contractuale nu a respectat graficul de execuție și nu are capacitatea de a reface lucrările care nu au respectat specificațiile din proiect, lucrări identificate de proiectanți și diriginții de șantier. Aceste fapte se văd și din filmările efectuate în care se pot identifica cu ușurință perioade lungi de inactivitate, perioade care în principal sunt cauzate de managementul defectuos al resurselor, al comenzilor, al furnizorilor care au repercusiuni directe în costurile suportate de investitor. Aici nu mă refer numai la costurile directe legate de refacerea / remedierea lucrărilor neconforme, cât și cele indirecte date de ne intrarea în exploatare a clădirii la data agreată contractual (întârzierea este de peste 9 luni), costul legat de prelungirea autorizației de construire, costuri legate de disconfortul creat vecinilor, costuri pentru refacerea proiectelor și verificarea acestora și alte costuri indirecte.

Alte probleme identificate: nu colaborează cu proiectantul general și proiectanții de specialitate, nu convoacă la fazele determinante, nu respectă cerințele exprese ale diriginților de șantier, mărește prețurile motivând că la ofertă a omis diverse etape (ceea ce dovedește încă o dată că este superficial), nu are personal calificat, la semnarea contractului a prezentat cine este RTE dar pe șantier nu a fost văzut cu lunile etc.

Cu alte cuvinte investitorul, proiectanții și diriginții de șantier trebuie să facă eforturi mari pentru a impune respectarea proiectului. Având în vedere cele enumerate mai sus și faptul că încă nu am ajuns la partea dificilă a construcției care ține de instalații și termoizolații. Vă sfătuiesc să NU ALEGEȚI GAIA PROJECT SRL, sau orice altă firmă controlată de acest om care este pe cât de persuasiv pe atât de incapabil. În cazul meu pierderea directă provocată de acest constructor se ridică la peste 40.000 € (bani efectiv plătiți) ceea ce face ca orice altă ofertă primită anterior să fie mult mai ieftină.

Consultanța tehnică specifică pentru execuția elementelor relevante Casei Pasive este realizată de către dl. Vlad Ciobanu de la ZECAPH CONSULT S.R.L. alături de echipa de proiect: arhitect și eficientizare casă pasivă Norana Petre, inginer proiectant structură Valentin Smochină, inginer instalații Széles Tófalvi Nándor.

Principalele etape ale construirii casei pasive vor fi prezentate prin articole, filme și flux în timp real.

Organizarea de șantier

Containerele

Armare grindă picior sprite și turnare beton de egalizare
Aplicare hidroizolație și stratul de izolație termică sub radier XPS TOP 70 SF
Armare și turnare radier, armare pereți subsol
Turnare pereți subsol